Nieuws

Actueel: Crisis in Sri Lanka

Sri Lanka is afgelopen jaar regelmatig in het nieuws: het land gaat sinds begin 2022 gebukt onder een zware economische crisis. Zij zijn in feite failliet. Er kunnen van buiten geen aankopen meer worden gedaan, bijvoorbeeld voor brandstof, medicijnen en voedsel. Misoogsten verergeren de situatie nog eens.

 

Zoals altijd , is vooral het arme deel van de bevolking de dupe. Geen werk, geen inkomen en het eten is nog eens verdubbeld in prijs.

 

Voor SEHH de vraag, hoe helpen we 'onze' mensen de crisis door? We geven noodhulp, geld voor het kopen van voedsel waarmee gemeenschappelijke maaltijden worden bereid. Dat geeft slechts een tijdelijke verlichting. Meer duurzaam is het stimuleren van de zelfredzaamheid. Middelen voor het zelf kweken van groente en voor het houden van kippen en geiten. Vaak hebben de mensen een stukje grond bij huis waar ze aan de slag kunnen. In 2024 starten we met een 'Organic Agriculture Project', waarin huishoudens worden getraind met het telen van groente. Zij worden begeleid door deskundigen van de overheid. Het project wordt aangestuurd door Fr. Jeyabalan, een actieve en vooruitstrevende pater in het noorden van Sri Lanka.

 

SEHH werkt hierin samen met onze zusterorganisatie Rockids uit Hilversum en met Wilde  Ganzen, die 50% van de kosten bijdraagt.

 

Wij realiseren ons dat hiermee geen oplossing wordt geboden voor de crisis, maar zien dit als een humaan gebaar naar de meest kwetsbaren in dit land.

 

Vrouwen krijgen instructie voor de bereiding van maaltijden voor 50 tot 60 kinderen en ouderen.

Groente kweken in zelfgemaakte potten. Simpel en effectief.


Nieuwsbrief en reisverslagen

SEHH brengt elk jaar een nieuwsbrief uit. U kunt deze aanklikken en nalezen.  Daarnaast wordt van elk bezoek aan het land een reisverslag gemaakt. Donateurs krijgen deze nieuwsbrieven en reisverslagen per e-mail toegestuurd. Van enkele bijzondere gebeurtenissen staan hiernaast enkele video's.  

 

Nieuwsbrief 2023

Nieuwsbrief 2022

Nieuwsbrief 2021

Nieuwsbrief 2020

Nieuwsbrief 2019
Nieuwsbrief 2018
Nieuwsbrief 2017

 

Reisverslag Sierra Leone 2021

Reisverslag Sri Lanka 2020
Reisverslag Sri Lanka 2019

Reisverslag Sierra Leone 2019

 

Video's

Tempelceremonie Sri Lanka

Bezoek Juniorschool Ethimale

Bezoek Sierra Leone: een kennismaking (deel 1)

Bezoek Sierra Leone: een kennismaking (deel 2)